Bakina beze torta

Decembar je! A gde je sneg?! Da li i vama kao i nama zima nema pravu draž dok se sve oko nas ne zabeli? U to ime vam danas pripremamo jednu snežno belu tortu savršenog ukusa i savršene strukture! Ona krcka, ona je kremasta, ujedno i jaka i blaga, savršena uz kafu- Beze torta! Beze korice su zapravo korice koje podsećaju na puslice- princip pripreme je sličan. To ujedno znači da kada se odlučite da napravite ovu poslasticu, potrebno je da izdvojite nešto više vremena, jer se korice lagano suše u rerni! Ali, verujte, vredna je svakog truda! U nastavku pročitajte recept koji sam dobila od bake (zaista sam ga dobila od bake, nisam to rekla zato što zvuči poetičnije )!

Bakina beze torta

Korica:

4 belanca

9 kašika šećera

Fil:

16 žumanaca

1 celo jaje

250g šećera

200g putera

100ml mleka

200 g pečenih iseckanih lešnika

I još dodati 4 kesice šlaga

Priprema:

Umutiti belanca i šećer i osušiti četiri korice na 150 stepeni sat i deset minuta.

Fil: Na pari kuvati 16 žumanaca, 1 celo jaje i 250g šećera. Kada je skuvano, dodati prethodno umućenu smesu od 200g putera i 100ml mleka i nastaviti kuvanje. Kada se zgusne, u smesu dodati 200g iseckanih lešnika.

Hladne kore premazati hladnim filom!

Umutiti šlag sa kiselom vodom i ukrasiti tortu!

Uživajte!

Vebsajt http://dom24.rs
Napisano članaka 68

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezani članci

Ukucajte iznad termin za pretragu i pritisnite enter za pretraživanje. Pritisnite ESC da biste otkazali.

Natrag na vrh