Molerske tehnike – moderni načini za ukrašavanja zidova

Krečenje ili moleraj, jedno je od najčešćih radova u svakom domu. Njega ne vršite samo onda kad kompletno renovirate i adaptirate stan već i periodično njime održavate higijenu Vašeg prostora. Pored toga da Vam prostor u kome obitavate bude svež i čist, veoma je važno kako je on uređen s estetske strane.

Klasično nekada je bilo jedina tehnika kojoj je osnovna funkcija bila higijena prostora. Pojavom novih dekorativnih tehnika krečenja, pored higijenske funkcije, akcenat pri bojenju zidova prebačen je na estetiku samog enterijera.

Upotrebom ovakvih tehnika omogućena je veća autentičnost, originalnost i estetski doživljaj, a da pri tome ništa od funkcionalnosti samih boja nije izgubljeno. Posebnim alatkama (hoblice, sunđeri, specijalne četke, kompresori) ovako odrađeni zidovi su i dalje kvalitetni, dugotrajni i laki za održavanje.

Calce Cruda

Želite nešto drugačije, originalno i smelo? Za sofisticiran i moderan prostor, za industrijski stil enterijera, za efekat rustičnog zida, nostalgični izraz koji daje toplinu prostoru i priča priču davnih vremena, artistički dojam i doživljaj da gledate u svojevrsno umetničko delo. Svaki rad je potpuno originalan i jedinstven, boju i teksturu birate sami. Materijal za Calce Crudu je na bazi kreča i gline ,potpuno prirodan , pogodan je za zidove koji nisu sasvim glatki i ravni.

Travertin

Travertin je materijal baziran na mineralnim sirovinama koji nam omogućava izvođenje raznih dekorativnih tehnika za zaštitu i dekoraciju zidnih površina. Ovaj dekorativni materijal najčešće koristimo da bi smo postigli efekat prirodnog kamena Travertina, odakle i potiče njegov naziv. Sadržaj sastava ovog materijala sprečava pojavu buđi, algi i bakterija, nizak sadržaj mirisa, nezapaljiv je i pogodan za ljude i životnu sredinu .

Beton tehnika

Molerska dekorativna tehnika koja imitira grubi betonski zid je novija molerska tehnika najčešće primenjena u kafićima i klubovima , u kombinaciji sa drvenim gredama ili aluminijumskim ventilacijonim ili drugim cevima, daje alternativni look , efekat nezavršenog, kreativnog nereda , underground estetike. Nasuprot tome , ovom tehnikom se može postići i elegantan izgled enterijera.

RustOn

Rustičan , zarđao izgled zida izložen različitim vremenskim uslovima postiže se RustOn tehnikom koja se izvodi materijalom u braon, plavoj i zelenoj boji italijanskog proizvođača Nova color.

Swahili

Swahili je dekorativni materijal čija se kolekcija sastoji od završnog premaza na vodenoj bazi sa metaliziranim česticama, koje stvaraju nenadmašan kristalni reflektujući efekat, prefinjenog i futurističkog dizajna. Uz pomoć metaliziranih čestica ovaj dekorativni premaz stvara promenljive i prijatne igre refleksije svetlosti i boje. Napravljen je u dve različite baze: srebrnu i zlatnu.

Ottocento

Ottocento je tehnika na vodenoj bazi, za zidove za unutrašnju dekorativnu upotrebu, posebno je osmišljena radi davanja novih rešenja u oblasti unutrašnjeg uređenja na način da se u prostoru da visoko prefinjena elegancija. Satenskog izgleda, sa satnim reflektujućim zrncima koje pod dejstvom svetlosti daju materijalu prefinjenu eleganciju. Ottocento je napravljen po najsavremenijoj tehnologiji, garantuje trajnost i perivost.

Arabeskque

Antiche Terre Fiorentine Arabesque  jedna od najlepših dekoracija satenskog sjaja, koja daje efekat baroknih zdanja. Mogućnosti kombinacija boje i načina stvaranja slike su neograničeni. Arabesque je ekološki proizvod na bazi smola, vode i posebnih prirodnih sirovina, posebno dizajniran za kreiranje delikatnih svetlosnih efekata, koji mikro česticama preuzima različite uglove na površini , i daje magični svetlo-tamni efekat.

Vebsajt http://dom24.rs
Napisano članaka 68

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezani članci

Ukucajte iznad termin za pretragu i pritisnite enter za pretraživanje. Pritisnite ESC da biste otkazali.

Natrag na vrh