Novogodišnje šnicle u sosu od ajvara

Kada dobro razmislite o praznicima, shvatite da je dominantno obeležje ovih novogodišnjih- miris i ukus! Porodice okupljene oko trpeze koja se pripremala sa posebnom pažnjom, ukrašena jelka, odzvanjanje užurbanih koraka, muzika, smeh… I mirisi vina i vrhunski pripremljenog mesa, i iščekivanje poslastica koje dolaze na kraju prazničnog obroka. Najdraži okupljeni da provode vreme zajedno i da uživaju!

Evo jednog posebnog recepta za sve one koji će tu magiju stvarati!

Novogodišnje šnicle u sosu od ajvara

1 kg svinjskih šnicli

dimljena slanina

6-7 kiselih krastavaca

4- 5 kašika domaćeg ajvara

Ruzmarin

So

Meso posoliti, zapeći u tiganju sa obe strane, a potom odložiti u vatrostalnu posudu. Na istom ulju gde se meso peklo propržiti slaninu, dodati sitno iseckane krastavčiće, ajvar i začine po ukusu. Kratko propržiti, a potom dodati čašu i po vode i pustiti da provri.

Ovim sosom preliti šnicle, poklopiti i staviti da se peku na 180 stepeni oko 1h i 15 min.

Služiti uz bareni krompir!

Verujte mi, ostavićete ukućane bez teksta!

Vaša Vanja!

Vebsajt http://dom24.rs
Napisano članaka 68

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezani članci

Ukucajte iznad termin za pretragu i pritisnite enter za pretraživanje. Pritisnite ESC da biste otkazali.

Natrag na vrh