Kada dobro razmislite o praznicima, shvatite da je dominantno obeležje ovih novogodišnjih- miris i ukus! Porodice okupljene oko trpeze koja se pripremala sa posebnom pažnjom, ukrašena jelka, odzvanjanje užurbanih koraka, muzika, smeh… I mirisi vina i vrhunski pripremljenog mesa, i iščekivanje poslastica koje dolaze na kraju prazničnog obroka. Najdraži okupljeni da provode vreme zajedno i da uživaju!
Evo jednog posebnog recepta za sve one koji će tu magiju stvarati!
Novogodišnje šnicle u sosu od ajvara
1 kg svinjskih šnicli
dimljena slanina
6-7 kiselih krastavaca
4- 5 kašika domaćeg ajvara
Ruzmarin
So
Meso posoliti, zapeći u tiganju sa obe strane, a potom odložiti u vatrostalnu posudu. Na istom ulju gde se meso peklo propržiti slaninu, dodati sitno iseckane krastavčiće, ajvar i začine po ukusu. Kratko propržiti, a potom dodati čašu i po vode i pustiti da provri.
Ovim sosom preliti šnicle, poklopiti i staviti da se peku na 180 stepeni oko 1h i 15 min.
Služiti uz bareni krompir!
Verujte mi, ostavićete ukućane bez teksta!
Vaša Vanja!