Lazanje sa mlevenim mesom

Pravi je trenutak da članove svoje porodice obradujete jednim od najvećih italijanskih specijaliteta! Ovaj put sam vam pripremila klasik- lazanje sa mlevenim mesom! Ono što ovaj recept izdvaja od ostalih, pored punoće ukusa, savršenog odnosa bešamela i crvenog sosa, je i jedan poseban začin koji stavljam u bešamel. Recept sam dobila od Italijana (nije fora!) i garantujem da će vas oduševiti!  Svi sastojci su lako dostupni, imate ih u obližnjem supermarketu sigurno, a postupak pripreme je više nego jednostavan! U nastavku pročitajte recept, i javite mi utiske kada ga budete isprobali!

Lazanje sa mlevenim mesom

Sastojci:

500g mlevenog mesa

500g kora za lazanju (ja koristim Durum)

Glavica crnog luka

1/2l paradajz soka

1 ravna kašičica origana

Soli po potrebi

Za bešamel sos:

1l mleka

5,6 kašika brašna

80-90g putera

Muskatni orah

200g kačkavalja po želji (trapist, edamer)

Priprema:

Crni luk prodinstati, dodati zatim mleveno meso i lepo ispržiti. Nakon toga dodati paradajz sok, origano i so ili vegetu po potrebi i pustiti da provri. Ukoliko vam je paradajz sok kiselkast, dodajte pola kašičice šećera.

Bešamel:

Istopiti puter na tihoj vatri, dodati brašno i kratko pržiti. Važno je da brašno dodajete polako i da dobro mešate da se ne bi pojavile grmuljice. Skloniti sa ringle dobijenu smesu i u nju polako sipati mleko uz stalno mešanje. Vratiti na tihu vatru i uz stalno mešanje pustiti da se sos zgusne. Kada je gotov, dodati malo rendanog muskatnog oraha i začiniti solju ili vegetom.

U podmazan pleh prvo sipati bešamel, zatim ređati kore, pa crveni sos i ponovo bešamel. Postupak ponoviti još dva puta i na kraju sve zaliti preostalim bešamelom, a preko narendati kačkavalj.

Peći na 200 stepeni oko 45 minuta!

Služiti uz svežu salatu i vino po želji!

Prijatan obrok vam želi vaša Vanja!

Vebsajt http://dom24.rs
Napisano članaka 68

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezani članci

Ukucajte iznad termin za pretragu i pritisnite enter za pretraživanje. Pritisnite ESC da biste otkazali.

Natrag na vrh