Ima li šta lepše od mirisa tek ispečenih kifli ili kroasana?! Taj miris podeća na dom, na porodicu, na zajedničke trenutke i nestrpljivo iščekivanje da se tek pečeno pecivo proba! U nastavku pročitajte jedan jednostavan recept za pripremu kroasana koji će upotpuniti svaku Vašu trpezu!
Sastojci:
Oko 700g brašna
2 jaja+ 1 za premazivanje
Šolja jogurta
Šolja toplog mleka
Kockica kvasca
Kašičica soli
Kasičica šećera
Oko 200g putera na sobne temperature
Susam za posipanje
Priprema: U mlako mleko staviti kvasac i šećer i pusti da nadođe. U brašno dodati 2 jaja, jogurt, mleko sa kvascem i so. Zamesiti čvrsto testo. Formirati 2 rolata. Svaki rolat iseći na 6 delova. Svaki deo razviti u palačinku, pa je premazati puterom i ređati jednu na drugu. Poslednju palačinku ne premazivati, nego sve zajedno razvući u veliki krug. Seći kroasane i filovati po želji. Pustiti ih da narastaju oko sat vremena. Nakon toga ih možete premazati jajetom i peći, ili ih možete zamrznuti i peći drugom prilikom!
Uživajte!