Vanja predlaže: Francuski kroasan na srpski način

Ima li šta lepše od mirisa tek ispečenih kifli ili kroasana?! Taj miris podeća na dom, na porodicu, na zajedničke trenutke i nestrpljivo iščekivanje da se tek pečeno pecivo proba! U nastavku pročitajte jedan jednostavan recept za pripremu kroasana koji će upotpuniti svaku Vašu trpezu!

Sastojci:

Oko 700g brašna

2 jaja+ 1 za premazivanje

Šolja jogurta

Šolja toplog mleka

Kockica kvasca

Kašičica soli

Kasičica šećera

Oko 200g putera na sobne temperature

Susam za posipanje

Priprema: U mlako mleko staviti kvasac i šećer i pusti da nadođe. U brašno dodati 2 jaja, jogurt, mleko sa kvascem i so. Zamesiti čvrsto testo. Formirati 2 rolata. Svaki rolat iseći na 6 delova. Svaki deo razviti u palačinku, pa je premazati puterom i ređati jednu na drugu. Poslednju palačinku ne premazivati, nego sve zajedno razvući u veliki krug. Seći kroasane i filovati po želji. Pustiti ih da narastaju oko sat vremena. Nakon toga ih možete premazati jajetom i peći, ili ih možete zamrznuti i peći drugom prilikom!

Uživajte!

Vebsajt http://dom24.rs
Napisano članaka 68

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezani članci

Ukucajte iznad termin za pretragu i pritisnite enter za pretraživanje. Pritisnite ESC da biste otkazali.

Natrag na vrh