Jeste li možda čuli za Veliki Šangaj? Neugledni restoran na Novom Beogradu u Omladinskih brigada? Sada više ne postoji, na moju veliku žalost. Na njegovom mestu se nalazi jedan od onih nepamtljivih kafića za usputne prolaznike. U tom Velikom Šangaju sam jela najbolju piletinu sa kikirikijem na svetu. Kada je restoran zatvoren, dugo sam pokušavala da dokučim recept. I, uspela sam! Isprobajte i uživajte u ukusu!
Vaša Vanja!
Sastojci (za 4 osobe):
600g pilećeg filea
3,4 paprike šilje
4,5 šargarepa
3 šake mariniranog(ili neslanog) kikirikija
Za sos:
7 kašika soja sosa
Čaša vode
2 kašike gustina
Pola kašičice mlevenog đumbira
3 čena belog luka
Pola kašičice ljute paprike
Pirinač kao prilog
Priprema
Na vrelom ulju propržiti piletinu. Dodati šargarepu iseckanu na kockice, pržiti nekoliko minuta, a potom dodati i iseckanu papriku. Kada povrće malo omekša, dodati kikiriki i sos.
Priprema sosa
U čašu hladne vode sipati soja sos, đumbir, ljutu papriku, beli luk ignječen u avanu (obožavam moj drveni avanJ ) i gustin. Dobro promešati pa sipati u tiganj sa povrćem i mesom. Vratiti na ringlu i mešati dok se skroz sos ne zgusne. Služiti uz kuvani pirinač. Javite utiske!
Prijatno!