Cheesecake na Vanjin način

Cheescake jedan od najpopularnijih slatkiša današnjice, potpuno zasluženo, ako mene pitate! Nema potrebe da vam naširoko objašnjav i zašto, zasucite rukave, pratite recept i saznajte zašto je tako!

Potrebno:

  • Voćni fil
  • 450 g crvenog voća (maline, kupine, jagode, borovnice…)
  • 100 ml vode
  • 1 želatin (10 g)
  • 50 ml vode za želatin
  • 4 kašike šećera

Priprema:

  1. Skuvati voće sa vodom i šećerom (oko 10 min). Jedan želatin ostaviti da nabubri  10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostaviti da se ohladi.
  2. Istopiti margarin ili maslac i umutiti mikserom sa mlevenim keksom i mlekom. Smesa će biti poprilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).
  3. Ostaviti da se stegne u frižideru dok mutite beli fil.
  4. Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu zatim dodajte sir, vanilin šećer  i šećer u prahu. Želatin ostavite da nabubri oko 10 min. i zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri). Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati. Beli fil utisnite u kalup preko plazme. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.
  5. Kada se crveni fil ohladi, rasporedite ga lagano preko belog fila.
  6. Ostaviti čiz kejk u frižideru da odstoji u kalupu od par sati (recimo preko noći).

I vaš kolač je gotov! Prijatno!

Vebsajt http://dom24.rs
Napisano članaka 68

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezani članci

Ukucajte iznad termin za pretragu i pritisnite enter za pretraživanje. Pritisnite ESC da biste otkazali.

Natrag na vrh