NAJMEKŠE JAGNJEĆE PEČENJE IZ RERNE

Za praznike, porodični ručak ili goste – nikada nećete pogrešiti ako spremite i poslužite jagnjeće pečenje! Vanja vam predstavlja recept kako da ga napravite sami u rerni! Uživajte!

Potrebno:

1 kg jagnjetine

1 l mleka

lorber

ruzmarin

1, 5 kg krompira

ulje

100 g kajmaka

so

Priprema:

Jagnjetina treba da odstoji 2 sata u mleku. Pecite je u većem sudu. Dobro utrljati so, dodati malo lorbera, grančicu ruzmarina. Krompir iseći na veće komade i staviti pored jagnjetine, preliti uljem i dodati dve kašike kajmaka.  Peći na 180 stepeni oko 1,5 h.  Servirati toplo, uz zelenu salatu, mladi luk I rotkvice, ili kiseo kupus.

Vebsajt http://dom24.rs
Napisano članaka 68

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezani članci

Ukucajte iznad termin za pretragu i pritisnite enter za pretraživanje. Pritisnite ESC da biste otkazali.

Natrag na vrh